Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul nostru:Reclama

Nu au citit proiectul de Lege antidiscriminare, dar sunt împotriva aprobării acestuia

Nu au citit proiectul de Lege antidiscriminare, dar spun că sunt împotriva aprobării documentului. După ce comunistul Eduard Muşuc a spus pentru Publika TV că nu-l va discuta la şedinţa comisiei parlamentare pe care o conduce, astăzi, şi alţi colegi de-ai săi afirmă că există proiecte mai importante.

Iniţiativa de a aproba Legea antidiscriminare vine de la Ministerul Justiţiei. Alexandru Tănase susţine că documentul trebuie citit mai atent: "Am aşa o senzaţie că nimeni nu a citit această lege. Vreau să recomand tuturor să acceseze site-ul ministerului Justiţiei, să vadă încă odată care este raţiunea acestuia şi mai apoi să vină cu tot felul de comentarii", a declarat Alexandru Tănase.

Proiectul a fost avizat pozitiv de Guvern. În ciuda reacţiilor deputaţilor, premierul dă asigurări că documentul va fi aprobat şi de către parlamentari.

Scopul proiectului de lege constă, de fapt, în adoptarea unui tratament egal faţă de orice persoană care se află pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de rasă, naţionalitate, orientare sexuală sau etnie.