Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul nostru:Reclama

Ponta: Nu vom fi niciodată de acord cu autonomia pe criterii etnice. Harghita şi Covasna primesc mai mult din buget decât dau

Premierul Victor Ponta a declarat în această seară, la Antena 3, că în ţara noastră nu va fi acceptată autonomia pe criterii etnice, iar judeţele Harghita şi Covasna primesc mai mult de la bugetul central decât contribuie şi sunt dependente de reîmpărţirea banilor."Există un singur angajament foarte ferm pe care l-am avut dintotdeauna şi îl avem şi acum, când suntem aliaţi cu cei de la UDMR, şi anume că nu vom fi niciodată de acord cu autonomia pe criterii etnice. Autonomie înseamnă dezvoltarea structurilor locale pe criterii economice, sociale, culturale, niciodată pe criterii etnice. Din punctul ăsta de vedere, subiectul pentru noi este închis. Pe de altă parte, ştiu foarte bine că UDMR sau toate mişcările minorităţii maghiare au susţinut şi susţin o idee de autonomie care nu este funcţională nici în alte ţări", a spus Ponta la Antena 3, întrebat dacă se va renunţa la alianţa cu UDMR în urma declaraţiilor pe această temă ale oficialilor din Uniune.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
Ponta a mai opinat că declaraţiilor liderilor UDMR pe tema autonomie au fost "mai mult de campanie", dar că menţinerea unei relaţii de colaborare cu UDMR este este o soluţie mult mai bună decât a-i radicaliza pe membrii Uniunii.